Tilbake
Samboerskap

Å forberede seg til samlivsbrudd

March 27, 2024 10:00

Har dere tenkt på hva som skal skje med leiligheten dere har kjøpt om det blir slutt mellom dere? Har dere oversikt over hvem som har betalt ned hvor mye på boliglånet, eller hvem som faktisk eier hvor stor del av leiligheten? Hva med sofaen og designerstolen dere har kjøpt sammen – hvem skal beholde dette? Har dere snakket om utgiftene til felles bolig i overgangsperioden fra brudd til oppgjør er ferdig? Og hvem skal egentlig beholde hunden?

Disse spørsmålene ønsker de færreste å hverken tenke på eller snakke om – det er jo ikke noe hyggelig med brudd, og dessuten ser dere jo for dere å være sammen for alltid!

Dessverre ender mange samboerskap i brudd, og da er disse spørsmålene, og flere, realiteter som man må ta stilling til. I og etter bruddet er ofte konfliktnivået på sitt høyeste, og det gjør det vanskelig å bli enig. De fleste er enige i at det beste er å avtale ting når det er god stemning, og ikke minst er det da man vil hverandre godt og klarer å komme til rettferdige løsninger.

Vi anbefaler alle samboere å ta denne praten tidlig, og inngå en samboeravtale som regulerer de viktige temaene. Prøv å vinkle det til at slike avtaler er å vise omsorg og kjærlighet overfor hverandre, og at det skal hindre dere fra å gjøre en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere.

Løsning:

  • I Allys veiviser for samboeravtale har vi tenkt ut spørsmålene for dere. Ved å fylle ut denne får dere tilsendt en ferdig samboeravtale til signering, med de viktigste punktene på plass.
  • Book en samtale med en av våre advokater om dere er usikre på om samboeravtale er noe for dere, eller om dere ønsker annen veiledning.

Nyhetsbrev fra Ally

Vil du høre mer fra oss? Meld deg på vår mailingliste, og få rykende ferske artikler rett i innboksen!

Takk, du hører fra oss snart!
Noe gikk galt, vennligst prøv igjen senere